Nieuws

Het Droomsfeer gerelateerde nieuwsoverzicht, vanaf januari 2021 tot het heden.


Publicatiedatum: 22 januari 2023
De track Journey to Scylla heeft in totaal 34 stemmen gekregen tijdens de jaarlijkse Synthforum Contest. Droomsfeer behaalde hiermee de vierde plek in de competitie. Qua stemmen was dit het derde hoogste aantal. De gedeelde overwinning ging naar sKeLeTvM “Don’t Panic (Featuring Leena)” en Void Pointer “Raar”. Beide behaalden ieder 36 stemmen. De derde plek, met in totaal 35 stemmen, ging naar Jason31 “Existence”. Jason31 is beter bekend als “Madman J”.

Het was een eer om deel te mogen nemen, en om zo hoog te eindigen tussen alle grootheden van het forum. Het enorme aantal positieve reacties, heeft tevens extra motivatie opgeleverd om ook in 2023 de muzikale hobby voort te zetten. Hierbij wil ik graag iedereen bedanken die een stem heeft uitgebracht voor Droomsfeer. Dat de track Journey to Scylla zo hoog zou eindigen, is boven mijn verwachting. Dit jaar waren er namelijk een behoorlijk aantal goede inzendingen. Ambient-achtige muziek is tevens een genre met een relatief kleinschalige selectie luisteraars. Dat maakt het extra leuk om zo hoog te eindigen, met een track in die stijl. Het bereiken van een muzikaal niveau waarbij het luisterend publiek ook regelmatig waardering uit, is toch wel iets dat mij wat doet van binnen. Ik wilde al heel lang “mooie sfeermuziek” maken, waarbij de luisteraar als het ware een soort “droomwereld zonder tijdsbesef” zou worden ingezogen. Dat lijkt ondertussen toch wel geslaagd.


Publicatiedatum: 21 januari 2023
Activatie van SoundCloud Next Pro voor het officiële Droomsfeer profiel: https://soundcloud.com/droomsfeer.


Publicatiedatum: 19 januari 2023
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Save Room.


Publicatiedatum: 15 januari 2023
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Flight 707.


Publicatiedatum: 14 januari 2023
De Studio pagina is geactualiseerd en uitgebreid met detailinfo omtrent de Droomsfeer geluidsstudio.


Publicatiedatum: 14 januari 2023
De database van Droomsfeer.nl is vandaag geüpgraded, van de verouderde PHP-versie 7.4 naar de allernieuwste PHP-versie 8.2. PHP is een scripttaal die vooral gebruikt wordt voor het maken van dynamische websites. Bekende en populaire toepassingen van PHP zijn contentmanagementsystemen, zoals WordPress (waar Droomsfeer.nl op is gebaseerd).

Het gebruik van PHP-versie 8.2 zorgt voor een flinke performance boost t.o.v. de oude versie. Hierdoor voelt de gehele website sneller aan voor bezoekers. Ook is de PHP Boost functie ingeschakeld (een cache voor data), waardoor de website nóg sneller is geworden. Door de upgrade is tevens de beveiliging van de website verder opgekrikt. Hierdoor blijven kwaadaardige hackers/klikrobots buiten de deur.


Publicatiedatum: 12 januari 2023
Droomsfeer.nl bestaat twee jaar.


Publicatiedatum: 25 december 2022
Vandaag is de jaarlijkse Synthforum Contest weer van start gegaan: het spektakel waarbij deelnemers kunnen strijden voor de titel “beste track van het jaar”. Synthforum is een Nederlandstalig online forum voor enthousiastelingen rondom synthesizers en aanverwante instrumenten. In totaal zijn er dit jaar maar liefst 69 (!) inzendingen, met muziek uit diverse genres.

De track Journey to Scylla is door mijzelf ingezonden om mee te strijden voor deze titel. De inspiratie voor deze track komt voort uit de videogame The Outer Worlds. Hierin ga je op ruimtereis door een fictief sterrenstelsel en onderweg beleef je de spannendste avonturen met je compagnons. Scylla is een reusachtige asteroïde, die je tussentijds gaat bezoeken. Dit is de thuisbasis van verschillende geautomatiseerde terraforming-motoren en een krachtveld dat een kunstmatige atmosfeer boven een deel van de asteroïde handhaaft, waardoor mensen (en andere levensvormen) kunnen ademen zonder het gebruik van speciale apparatuur of geïsoleerde pakken.


Publicatiedatum: 1 november 2022
Website geüpdatet naar WordPress 6.1 “Misha”.


Publicatiedatum: 4 oktober 2022
Het muzikale album “Ambient Online Compilation: Volume 20” is vandaag uitgebracht. Hierop staan twee Droomsfeer tracks: Sleepy Time (#8) en Solarium (#37). Het album kan gratis (of tegen een “name your price” tarief) worden gedownload.


Publicatiedatum: 28 augustus 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Creamy Chocolate Cake.


Publicatiedatum: 22 augustus 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Sleepy Time.


Publicatiedatum: 7 augustus 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Freedom in Solitude.


Publicatiedatum: 26 juli 2022
Het muzikale album “Ambient Online Compilation: Volume 19” is vandaag uitgebracht. Hierop staan twee Droomsfeer tracks: Journey to Scylla (#13) en More Human Than Human (#21). Het album kan gratis (of tegen een “name your price” tarief) worden gedownload.


Publicatiedatum: 9 juli 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Solarium.


Publicatiedatum: 26 juni 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Journey to Scylla.


Publicatiedatum: 19 juni 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Entering the Groundbreaker Docking Bays.


Publicatiedatum: 7 juni 2022
Het muzikale album “Ambient Online Compilation: Volume 18” is vandaag uitgebracht. Hierop staan twee Droomsfeer tracks: Bright Times Ahead (#10) en Holiday (#19). Het album kan gratis (of tegen een “name your price” tarief) worden gedownload.


Publicatiedatum: 5 juni 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Holographic Romance.


Publicatiedatum: 25 mei 2022
Website geüpdatet naar WordPress 6.0 “Arturo”.


Publicatiedatum: 10 mei 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: A Short Waltz on Planet Corkurea.


Publicatiedatum: 6 mei 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: More Human Than Human.


Publicatiedatum: 23 april 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Bright Times Ahead.


Publicatiedatum: 20 april 2022
Doepfer Dark Time toegevoegd aan de studio. Betreft hierbij de versie met de blauwe/witte LED’s. Dark Time is een breed inzetbare analoge sequencer, van Duitse makelij.


Publicatiedatum: 16 april 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Holiday.


Publicatiedatum: 8 april 2022
Het muzikale album “Ambient Online Compilation: Volume 17” is vandaag uitgebracht. Hierop staan twee Droomsfeer tracks: Phoning Home (#7) en Fluffy Ambience (#16). Het album kan gratis (of tegen een “name your price” tarief) worden gedownload.


Publicatiedatum: 31 maart 2022
Vanaf vandaag heeft Droomsfeer ook een eigen profiel op SoundCloud: https://soundcloud.com/droomsfeer. Nieuwe tracks zullen ook via dit profiel beschikbaar worden gemaakt. Alle reeds bestaande tracks zijn daar inmiddels al geüpload.


Publicatiedatum: 30 maart 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Neon Aesthetics.


Publicatiedatum: 20 maart 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Mirage (Short Mix).


Publicatiedatum: 19 maart 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Berliner (Short Mix).


Publicatiedatum: 14 maart 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Suspense.


Publicatiedatum: 13 maart 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Fluffy Ambience.


Publicatiedatum: 10 maart 2022
De Vermona Mono Lancet ’15 is aangeschaft en toegevoegd aan de studio. Het betreft een breed inzetbare monofone analoge synthesizer, van Duitse makelij. Dit instrument zal voornamelijk gaan dienen voor de creatie van romig en karaktervol klinkende basgeluiden. Alhoewel deze ook prima te gebruiken is voor leads en effectgeluiden.


Publicatiedatum: 17 februari 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Modularity.


Publicatiedatum: 17 februari 2022
Vanaf vandaag heeft Droomsfeer ook een eigen kanaal op YouTube: https://www.youtube.com/@droomsfeer. Nieuwe tracks zullen ook via dit kanaal beschikbaar worden gemaakt. Tevens zullen de aankomende weken alle bestaande tracks daar worden geüpload.


Publicatiedatum: 10 februari 2022
Het muzikale album “Ambient Online Compilation: Volume 16” is vandaag uitgebracht. Hierop staan twee Droomsfeer tracks: Deep Space (#12) en Pathfinder (#18). Het album kan gratis (of tegen een “name your price” tarief) worden gedownload.


Publicatiedatum: 30 januari 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Dozing Off.


Publicatiedatum: 26 januari 2022
Website geüpdatet naar WordPress 5.9 “Joséphine”.


Publicatiedatum: 24 januari 2022
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Into Orbit.


Publicatiedatum: 23 januari 2022
De track Pathfinder heeft in totaal 26 stemmen gekregen tijdens de jaarlijkse Synthforum Contest. Droomsfeer behaalde hiermee een gedeelde 17e plek in de competitie. Qua stemmen was dit het tiende hoogste aantal. De winnaar van de competitie (Dr van Lansberg “Lost Years”) behaalde in totaal 42 stemmen. Al met al was dit een zeer geslaagde deelname voor Droomsfeer. Het was een eer om deel te mogen nemen, en om zo hoog te eindigen tussen alle grootheden van het forum. Het grote aantal positieve reacties, heeft tevens extra motivatie opgeleverd om ook in 2022 de muzikale hobby voort te zetten. Nogmaals bedankt aan iedereen die op Droomsfeer heeft gestemd!


Publicatiedatum: 13 januari 2022
De tracks Deep Space en Pathfinder zijn ingezonden voor het aankomende muzikale album “Ambient Online Compilation: Volume 16“. Ambient Online is een Engelstalig online forum voor muzikanten uit het gelijknamige muzikale Ambient genre. Tweemaandelijks brengen zij een album uit, met daarop een groot aantal tracks van forumleden. Via Bandcamp kunnen deze albums gratis (of tegen een “name your price” tarief) worden gedownload.


Publicatiedatum: 12 januari 2022
Droomsfeer.nl bestaat één jaar.


Publicatiedatum: 26 december 2021
Vandaag is de jaarlijkse Synthforum Contest weer van start gegaan: het spektakel waarbij deelnemers kunnen strijden voor de titel “beste track van het jaar”. Synthforum is een Nederlandstalig online forum voor enthousiastelingen rondom synthesizers en aanverwante instrumenten. In totaal zijn er dit jaar maar liefst 79 (!) inzendingen, met muziek uit diverse genres. De track Pathfinder is door mijzelf ingezonden om mee te strijden voor deze titel.


Publicatiedatum: 18 december 2021
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Deep Space.


Publicatiedatum: 17 december 2021
Boss DM-2W Delay toegevoegd aan de studio.


Publicatiedatum: 16 december 2021
Boss CE-2W Chorus toegevoegd aan de studio.


Publicatiedatum: 7 november 2021
Nieuwe pagina toegevoegd: Progressive House en Trance klassiekers.


Publicatiedatum: 30 oktober 2021
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: The Hideout.


Publicatiedatum: 23 oktober 2021
Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal licentie (CC BY 4.0) toegevoegd aan de website.


Publicatiedatum: 18 oktober 2021
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Frosty Flowers en Flying Turtle.


Publicatiedatum: 12 oktober 2021
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Pathfinder.


Publicatiedatum: 3 oktober 2021
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Cloud Nine.


Publicatiedatum: 2 oktober 2021
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: The Mermaid’s Call.


Publicatiedatum: 28 september 2021
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Peace and Quiet.


Publicatiedatum: 21 september 2021
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Foliage Fall.


Publicatiedatum: 7 september 2021
Lid geworden van het Nederlandstalige Synthforum.nl.


Publicatiedatum: 4 september 2021
Nieuwe muziek toegevoegd aan de pagina Achtergrondmuziek: Paddy Fields.


Publicatiedatum: 20 juli 2021
Website geüpdatet naar WordPress 5.8 “Tatum”.


Publicatiedatum: 4 april 2021
Uitfasering HTML5 gebaseerde testversie van de website. Creatie WordPress versie van de website (5.7 “Esperanza”).


Publicatiedatum: 12 januari 2021
Initiële activatie van de domeinnaam Droomsfeer.nl en de HTML5 gebaseerde testversie van de website.


Alle audio van Droomsfeer valt onder de Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal licentie.